Info- ja võrguühiskond

Info- ja võrguühiskond 


Aastal 2012-2013 koostati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerumi poolt infoühiskonna visioon aastaks 2020. Nüüd, kui on kätte jõudnud 2020 on hea võrrelda, millised visioonid on täitunud ja millised mitte. 

Raske oli otsustada, milline visioon on just enim realiseerunud. Kõige enam jäid silma punktid, mis kuulusid visiooni Inimeste parem elu". Peab tõdema, et teenused on muutunud mugavaks ja lihtsasti kättesaadavateks, seda just tänu e-teenindusele nii poodides, pankades kui ka muudes sektorites. Vabatahtlik tegevus on suure hoo sisse saanud, vabatahtliku valdkonna 2019. aasta kokkuvõte on välja toonud, et üha enam tahavad ka ettevõtete ja avaliku sektori töötajad panustada vabatahtlikena. 

Lootus, et eesti keel on digitaalses maailmas elus ja arenev on jäänud siiski soovunelmaks. Suurem osa pakutavatest teenustest ja lehekülgedest on inglise keeles, ka osades firmades on mindud eesti keelelt üle inglise keelele. Soovides otsida vajalikku infot või kasutada häälkäsklust, pean tõdema, et kasutan samuti pigem inglise keeltMuidugi on olemas võimalused tõlkimiseks, kuid need on kohmakad ja ebausaldusväärsed (näiteks Google Translate ja tema võlud). Ma ei väida, et eesti keel on digitaalses maailmas täiesti hääbunud, see eksisteerib, kuid arenemiseks ei saa seda nimetada. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

IT proff...?

Rühmatöö retsensioon