Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

 Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

Selle nädala ülesandeks oli tuua üks positiivne ja üks negatiivne näide kasutatavusest veebis. Kohe tuli negatiivse näitena pähe ÕIS ja miks mitte siinkohal tuua võrdluseks enda eelmise kooli ekooli. Lähtuksin Jakob Nielseni kasutatavuse komponentidest.

Pean tunnistama, et ÕISi kasutan endiselt suhteliselt vähe ja seda ka ainult olukorras kui meilile tuleb kiri, et ÕISi on saabunud teade. Õpitavuse koha pealt pean tunnistama, et jamad said alguse eelnädalal, kui püüti õpetada ÕISi kasutamist, juba martikli numbri üles leidmine võttis omajagu aega. Pani mõtlema, et miks peaks ülikoolis keegi õpetama õppeinfosüsteemi kasutamist, kuid selgus, et see on siiski vajalik. Arvan, et meeldejäävus tuleb ajaga, kui tihedamini hakata ÕISi kasutama, siis ilmselt jääks ka meelde kus mis asub. Üldiselt ma lehekülega rahul pole, kuid siiski tuleb võimalus anda, võibolla peale rohkemat uurimist ja proovimist hakkab veel ÕIS meeldima. 

Võrreldes ekooliga ei mäleta, et selle kasutamist oleks pidanud keegi meile selgeks tegema. Kõik vajalikud asjad olid kergesti leitavad, avalehele ilmusid kõik vajalikud teated ning lehekülg ise oli küllaltki hea disainiga. Ütleksin, et olen leheküljega väga rahul, omajagu nostalgiline oli peale poolt aastat ekooli taas külastada ja vaadata, kas midagi on muutunud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Rühmatöö retsensioon

Interneti kujunemislugu